Exportleiders Turkije bijeen met Nederlandse grootbedrijven

Exportleiders Turkije bijeen met Nederlandse grootbedrijven

De grote Turkse Assemblee van Exporteurs (Turkish Exporters Assembly – TIM) is deze week tijdens een exclusief zakenforum in Amsterdam aan tafel gegaan met Nederlandse bedrijven. Het zogeheten Turkey-Netherlands Business Forum in Badhoevedorp nabij Schiphol en daaropvolgend netwerkdiner is bezocht door ruim 150 gasten en bedrijven.

Namens TIM nam, naast vele sectorvoorzitters en grote zakenlieden, voorzitter Ismail Gülle ook deel aan de driedaagse reis naar Nederland. Gülle werd in Den Haag aan Nederlandse kant ontvangen door officials van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en VNO-NCW.

Tijdens gesprekken zijn de krachtige handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland aangehaald. Aan de netwerktafel met Turkse en Nederlandse bedrijven zijn, in het grootste hotel van de Benelux, nieuwe mogelijke strategische samenwerkingen besproken.

Kilinclar

De gearriveerde sleutelfiguren van de Turkse export vertegenwoordigen vele sectoren zoals automotive, chemie, staal en ijzer, textiel, scheepvaart en jachten, machines en apparatuur, voedselproducten en visserij.

De Turkse en Nederlandse gasten hebben na het forum laten weten dat er sprake van was “succesvolle handelsgesprekken” aan tafel.

TIM is de officiële koepelorganisatie van 83.000 exportbedrijven in Turkije.

© Turksemedia.nl