Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland

Dertien bekroonde Turkse bedrijven en fabriekseigenaren hebben in de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Nederland. Tijdens bijeenkomsten en speeddates hebben Nederlandse ondernemingen de kans gekregen in contact te komen met Turken die gekozen zijn tot beste midden- en kleinbedrijf (mkb) van Turkije.

Een delegatie bestaande uit zeventien Turken en officials hebben tijdens fabrieksbezoeken, informatiebijeenkomsten en een miniforum met als aanwezigen de Turkse ambassadeur in Den Haag Zeynep Sibel Algan, MKB-voorzitter Michaël van Straalen, de Turkse handelsattaché Tayfun Erkan en Floris Pas van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informatie gekregen over Nederland en de huidige investeringsklimaat.

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 2

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 10

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 3

Ook benadrukten de voorzitters van de Turks-Nederlandse ondernemingsverenigingen HOTIAD (Hikmet Gürcüoğlu) en MUSIAD (Ali Bekdur) het succes van Turkse Nederlanders en hun ondernemingsschap. Zo heeft elk van de vier Turks-Nederlandse gezinnen een eigen onderneming en hebben jongeren met een Turkse achtergrond steeds vaker een hogere opleiding.

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 4

Tijdens een panel vertelden de Turks-Nederlandse zakenvrouw Sevgi Önal (KOMNED) en prominente Mehmet Emin Ateş van Ricoh International over hun ervaringen in Nederland.

Bünyamin Varol van het Turks economisch platform ETW gaf aan dat de 149.000 ondernemingen van Europese Turken goed zijn voor een jaarlijkse omzet van 50 miljard euro in Europa. Deze Europees-Turkse ondernemingen hebben 650.000 mensen in dienst.

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 9

Ferruh Tarık Tığlı van Taxture vertelde de Turkse winnaars over het Nederlandse belastingstelsel mochten zij een kantoor of filiaal in Nederland willen openen.

Speeddate

Tijdens een matchmakingevent kregen Nederlandse bedrijven de gelegenheid zaken te doen met de Turkse winnaars, gekozen door de Turkse KOSGEB, mkb-brancheorganisatie verbonden aan het Turkse ministerie van Industrie, Wetenschap en Technologie. Zo gaf een Nederlandse verfleverancier aan een mogelijke samenwerking aan te gaan met een Turkse verffabriek en zal een Turkse game-ontwikkelaar zakendoen met zijn Nederlandse variant.

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 7

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 6

Succesvolste Turkse bedrijven bezoeken Nederland 8

Zakenreis

De Turkse delegatie kreeg ook de kans om het Nederlandse landschap en de haven van Rotterdam per vliegtuig te bekijken, nam een interne kijk in de containerterminal van Port of Rotterdam, nam een kijkje in de grootste bloemenveiling ter wereld (Flora Holland Aalsmeer) en bracht een bezoek aan de grootste en modernste kaasfabriek (feta) ter wereld, waarvan de eigenaar de succesvolle Turkse Nederlander Şerif Aktürk (Kaasmakerij Özgazi) is.

De Turkse delegatie had ook een Duits programma: zo ging men ook langs Mercedes-Benz en Airbus in Duitsland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC Turkish Media Center | Gepubliceerd: 24-01-2017